ÖSYM resmi internet sitesinden KPSS 2017/1 merkezi ataması tercih kılavuzunu yayımladı. Buna göre hangi kurumun kaç memur ve personel alımı yapılacağı duyurulmuş oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu da KPSS 2017/1 kapsamında atama yapacaktır.

Yayımlanan tercih kılavuzu incelendiğinde Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az önlisans mezunu toplam 220 kişilik memur alımı yapıyor. Atamalar KPSS 2017/1 merkezi ataması kapsamınad yapılacaktır. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

Lise Mezunu

Alım Yok

Önlisans Mezunu

İcra Memuru - 2 Personel
Memur - 100 Personel

Lisans Mezunu

Avukat - 13 Personel
İcra Memuru - 18 Personel
Memur - 87 Personel

Yukarıda belirtilmiş olan kadrolar için Sosyal Güvenlik Kurumu yanlarında belirtilmiş olan sayı kadar KPSS 2017/1 merkezi atamasında memur ve personel ataması yapacaktır. Peki başvurular nasıl yapılacak ve ne zaman adaylar tercihlerini yapabilecektir.

BAŞVURULAR

Sosyal Güvenlik Kurumu 220 memur atamasına başvuru yapacak olan adayların 21 Haziran 2017 saat: 15.00 itibari ile başlayacak olan merkezi yerleştirme atamasına ilgili kadrolar için KPSS puanı ile müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvurusunu yapan adayların başvurularının onaylanması için 15 TL'lik onay ücretini de ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kredi kartı ile ya da anlaşmalı bankalarına ödemesi gerekmektedir.

https://ais.osym.gov.tr
TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
MEZUNİYETLERE GÖRE TÜM KADROLAR İÇİN TIKLAYINIZ