Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçlarıyla merkezi yerleştirme atamasının bugün itibari ile başlaması bekleniyordu. Daha önceki atamalarda hep kadrolar birkaç gün önceden belirleniyordu ancak yüksek ihtimal seçim dolayısı ile bu sefer kadrolar başvuruların başlaması ile paylaşıldı.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile en az lise mezunu bin 416 (1416) memur alımı yapılıyor. Adaylar her hangi bir mülakata tabi tutulmayacak ve kim yüksek puan aldıysa o aday yerleşecek. Peki nasıl başvuru yapılır? Detaylar nedir?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden adaylar 26 Haziran ile 5 Temmuz aralıklarında KPSS 2018/1 atamalarına başvurularını yapacak olup müracaatlar için 15 TL'lik onay ücretini de ödemek gerekiyor. Buna göre alımlar en az lise mezunu düzeyinde yapılıyor.

Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar müracaatlarını gerçekleştirebilmekte olup kamu kurumları merkezi yerleştirme ataması ile en az lise mezunu bin 416 (1416) memur alımı yapıyor. KPSS 2018/1 merkezi atama hakkında tüm detayları ve resmi ilanı görmek isteyenlerin aşağıdaki linki takip etmesi gerekiyor.

RESMİ İLAN BURADA