Diyanet İşleri Başkanlığına 50 KPSS ile 9 Bin 500 memur personel alımı yapılacak.

2019 yılı sözleşmeli personel alım ilanında 4/B Kuran Kursu Öğreticisi İmam hatip ve müezzin kayyım kadrolarında sözlü sınava katılacak adaylar için mezuniyet durumuna göre başvuru alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvurularda 657 sayılı Devlet memurları kanunda belirtilen genel şartları taşımları ve diğer alımlarda DİB atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre niteliklere taşımak gerekmektedir. Unvanlarda eğitim seviyesinde ise İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksekokulu İlahiyat Önlisans veya İmam Hatip lisesinden mezun olmak gerekmektedir. 2018 yılı KPSS puan türlerinden mezuniyete göre P123, 124 ve 122 puan türlerinden en az 50 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir. Bayan adaylar için kuran kursu öğreticiliği kadrolarına başvuru yapabileceklerdir. Adaylar sadece bir kadro için müracaat yapabileceklerdir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Adaylar 7 Şubat ile 15 Şubat tarihleri arasında başvuru yapabilecekler Başvurular için diyanet işleri başkanlığı sitesi üzerinden sınav başvuru formu ile doldurulacaktır. Başvuru formu il veya ilçe müftülüklerinde başvuru onaylatılması gerekmektedir. Diğer başvuru şartları ve başvuruya ilişkin detayları için tıklayın

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA