Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, başkanlık bünyesinde 9500 memur personel alımı yapılacağı aktarıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine yapılacak olan memur alımı için, adayların KPSS puanları üzerinden sıralama gerçekleştirilerek alımlar sağlanacaktır. Yayımlanan diyanet 9500 memur alımı için adayların taşıması gereken şartlar, kadrolar ve ilana yönelik detaylara haberimizden erişim sağlayabilirsiniz.

Yayımlanan duyuruda ilan edilen kadro için ilan edilen sayının 3 katı kadar adayın sözlü sınava çağırılacağı aktarılmıştır. Yayımlanan duyuruda sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım alınacağı aktarılmıştır.

İlan edilen duyuru kapsamında, sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi 3000, sözleşmeli imam-hatip 6000, sözleşmeli müezzin-kayyım 500 kişinin görevlerine yerleştirilmeleri gerçekleştirilecektir. 

BAŞVURU ŞARTLARI

BAŞVURULAR NEREYE VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı 9500 memur personel alım süreci için adaylar başvurularını, onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 07/02/2019–15/02/2019 tarihlerinde saat 08:30-16:30 arası şahsen müracaat edeceklerdir. Adayların kılavuzda belirtilen başvuru formunu doldurmak durumundadırlar. Başvuru formunu doldurmayan adayların, başvuruları değerlendirme sürecine dahil edilemeyecektir. Uygulanacak sınavın tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başvuruların alınmasının ardından kamuoyuna ilan edilecektir. Adayların duyuruları başkanlığın websitesi üzerinden takip etmesi gerekmektedir. Sözlü sınava katılacak adayların sınav giriş belgelerini yanlarında getirmeleri gerekli olup, sınav giriş belgeleri, kılavuzda belirtilen internet adresinden temin edilecektir.

Yayımlanan DİB memur alımı için adayların mutlaka kılavuza göz atmaları gerekmekte olup, başvurulara ilişkin bilgilere hakim olmaları gerekmektedir. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması adına, kılavuzun mutlaka okunmasını önermekteyiz. İlgili kılavuz bağlantısına aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz. DİB memur alımları için başvuru sonuçları anında cep telefonunuza bildirim olarak gelsin isterseniz ücretsiz olarak isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

İlan kılavuzu için tıklayınız.

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.