Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM üzerinden ilan edilen Milli Savunma Bakanlığı uzman erbaş alımları, Milli Savunma Üniversitesi Astsubay alımı Kara Kuvvetler Komutanlığı uzman çavuş istihdamı ve Kuvvet komutanlıklarına sivil memuru alımları yapılacak. Adaylar bu ilanlara nasıl başvuru yapabilecek. Başvuru şartları neler?

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığına halen askerliği devam eden yada askerliğini tamamlamış adaylar için personel temini yapılacak. Adayların başvurularda ilköğretim ve ortaokul mezunu olmaları ile onbaşı kadrosunda başvuru yapabilecekler. Diğer yandan uzman erbaş alımlarında adayların T.C. vatandaşı olmaları, yaş şartında 27 yaşını tamamlamamış olmaları, daha önce TSK'da uzman erbaş, subay astsubay olarak görev yapmamış olmaları istenilmektedir.

Milli Savunma Üniversitesine yapılacak astsubay meslek yüksekokullarına erkek astsubay ile bay bayan Harpokullarına öğrenci alımları yapılacak. Adayların Harpokullarına başvurular için en fazla 20 yaşında olmaları gerekiyor. Meslek Yüksekokullarına başvurular için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekiyor Diğer yandan 7 Nisan tarihinde yapılacak olan MSÜ askerli personel alımı 2019-MSÜ alımı ile Harpokulları ve Astsubay meslek Yüksekokullarına tercihler için 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Tercih yapan ve başvurusu kabul edilen adaylar seçim aşamasına çağırılacak. Astsubay Meslek Yüksekokullarına alınacak öğrenciler için 15 Haziran tarihinde 2019 YKS sınavına girmiş olmak gerekli olan YTY taban puanını almış olmak gerekmektedir. İlanlara erişmek için tıklayın.

Lise mezunu subay alımı ilanına erişmek için tıklayın

Diğer ilanlardan anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilir ve işin olsa sosyal medyadan takip indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA