2019 MSÜ sınav başvuruları başladı!

2019 yılı lise mezunu subay alımları yapılacak. Adaylar hangi başvuru şartlarına sahip olmaları gerekiyor. Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı başvuru kılavuzu ve başvuru şartları haberimizde..

Milli Savunma Üniversitesine yapılacak alımlar için başvuru kılavuzu açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi açıkladı ve subay olmak isteyen adaylar için gerekli olan detaylar belli oldu. Adaylar 7 Nisan tarihinde ÖSYM tarafından merkezi sınava alınacaklar. Adayların başvuru şartlarında T.C. vatandaşı olmaları, Harpokullarına bay ve bayan adayların en fazla yirmi yaşında olmaları, Astsubay Meslek Yüksek okullarına başvuru yapacak adayların en fazla 21 yaşında olmaları gerekli olacak. 7 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan 2019-MSÜ sınavından başarılı olmak belirlenen taban puan üzerinden almış olmak gerekli olacak. Adaylardan başarılı olanlar için 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında tercih yapmaları istenilecek. Ayrıca adayların Astsubay meslek Yüksekokulları için 2019-YKS TYT sınavından gerekli olan taban puanı almış olmak, Harp okulları için 2019-YKS AYT Sayısal ve EA puan türlerinden gerekli olan taban puanı almış olmak gerekmektedir. Adaylardan gerekli olan 2019 YKS ve AYT, TYT sınavlarına girmeyenler askeri okullara yerleştirilmeyecekler.

Başvurular ÖSYM internet sitesi üzerinden en geç 27 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvuru ücreti olarak 96 Tl ücret ÖSYM ödemeler sayfasından yada ilgili bankalar aracılığı ile ödenmesi gerekmektedir. İlanda belirtilen diğer başvuru şartları ve  detaylar için tıklayın

Yayımlanacak personel alımı ilanlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA