Kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerindeki memur eksikliğini karşılamak üzere memur alımı ilanı yayımladılar. Başvurlarına ilanların yayım süreci ile başlayan adaylar içn başvurularda son güne geldik. Hala başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha ilgili ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Yayımlanan iki kamu kurumu memur alımı ilanına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TÜVASAŞ memur alımı yapacak. Bu kapsamda 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. derecede 5 adet Müfettiş Yardımcısı (İdari) kadrosuna atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınav yapılacak.

TÜVASAŞ Milli Tren Projesi için 399 Sayılı KHK'ya tabi Sözleşmeli olarak, 2 Makine Mühendisi, 2 Elektrik-Elektronik Mühendisi, 2 Endüstri Mühendisi, 1 Metalurji-Malzeme Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi ve 4 Bilgisayar Mühendisi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Enerji Bakanlığı ve TÜVASAŞ memur alımı ilanı için adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yaoılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak, Alım kadrosuna göre en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adayların fiili askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İlgili kamu kurumlarına başvurular en geç bugün ( 22 Kasım 2019 ) gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuru detayları için ve ilanların kılavuzlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Enerji Bakanlığı Memur Alımı İlanı

TÜVASAŞ memur alımı ilanı

Editör: TE Bilisim