Devlet Personel Başkanlığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak için alım yapacağını belirtti. Bu yönde adaylar belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu bağlamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. derecede 5 adet Müfettiş Yardımcısı (İdari) kadrosu için KPSS şartı, Eğitim Şartı ve diğer şartlar kapsamında alım yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİİLİR?

Genel Şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak, Yapılacak soruşturma sonucunda, sicil ve karakteri bakımından mesleğe alınmasına engel bir hali olmadığı anlaşılmak (Bu araştırma Kurul Başkanlığı tarafından sözlü sınav öncesi yaptırılır.), Hizmet taahhüdü altında bulunmamak, Daha önce yapılmış olan Kurumumuz Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla girmiş bulunmamak ve Erkek adayların fiili askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, KPSS P48 puan türünden en az 80 ve üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisinde bulunmak (100’üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler.)

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim Şartı: Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile muadili yerli ve yabancı fakülteden birini bitirmiş olmak.

BAŞVURULAR:

Başvurular 11.11.2019 tarihinde başlayacaktır. Sınava katılabilmek için isteklilerin, müracaat formunda belirtilen belgelerle birlikte en geç 22.11.2019 günü mesai bitimine kadar; MTA Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı (F-Blok 3. Kat) Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No: 139 - 06800 Söğütözü-Çankaya/ANKARA adresine elden (şahsen) başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Sınava giriş şartlarına ve konularına ilişkin ayrıntılı bilgileri içeren müracaat formu ve diğer beyan formları, MTA Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan veya www.mta.gov.tr internet adresinden temin edilebilir. “Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazananlar Listesi”, en geç 25.11.2019 tarihine kadar Kurumumuzun yukarıda belirtilen internet adresinden ilan edilecektir. Bunun haricinde adaylara ayrıca bir bildirim yapılmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim