Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için her geçen gün yen bir ilan yayımlıyorlar. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre iki farklı belediye için başvuru süreci başladı. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizler için detaylı bilgieri siz değerli okuyucularımız için paylaşıyoruz.

2 BELEDİYE MEMUR ALIMI YAPACAK?

Yayımlanan ilanlara göre, İstanbul İlinde bulunan Fatih belediyesi ve Yalova ilinde bulunan Altınova Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtti. Söz konusu belediyelere gelince, Fatih Belediyesi 30 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alacak. Altınova Belediyesi ise, 6 kişilik boş kadro ile, Ön Lisans Mezunu 1 zabıtaMemuru, Lise Mezunu 1 Temizlik Görevlisi, Lise Mezunu 1 Memur ve Lisans Mezunu 3 Memur alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşımaları gereklidir. Buna göre adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıta memuru pozisyonları için A2 Sürücü belgesine sahip olmaki Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 vm boyundan kısa boylu olmamak, yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşında büyük olmamak ve Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin suçu ile ayrılmamış olmak,

Fatih belediyesi için, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Altınova belediyesi için ise, Zabıta Memuru pozisyonu için 2016 KPSS den KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Temizlik Görevlisi ve Memur kadrosu için en az 55 KPSS puanı almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilanlar için başvurular başladı ve adayların yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularına bugün ( 05 Kasım 2018 ) iti bari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte, İlgili belediyelerin Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Fatih Belediyesi ilanı İçin Buraya Tıklayınız.

Altınova Belediyesi İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Ayrıca ilanları Sosyal Medya hesabımız üzerinden takip edebilir ve sorularınızı bizlere Grubumuz üzerinden yansıtabilirsiniz. Sosyal Medya Hesabımıza Buradan Ulaşabilirsiniz.