İki bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre yüksek maaşla personel alımı yapacaklarını belirttiler. Ancak söz konusu ilan için başvurularda son günlere gelindi.Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kes daha ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Tarım ve orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı bünyelerine farklı pozisyonlarda personel alımı yapacaklarını belirttiler. Bu kapsamda adaylar başvurularını Ticaret Bakanlığına İnternet ortamında ve Tarım Bakanlığına şahsen yapacaklar. Peki alım yapılacak kadrolar nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı Kadroları: Tarım Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için 2 kişilik boş kadro ile 1 Sözleşmeli pilot ve 1 Uçak Bakım Kontrol Makinisti alımı yapılacak. 

Ticaret Bakanlığı Kadroları: Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 22 kişilik boş kadro ile 2 Kurumsal peoje Yöneticisi, 5 Kıdemli Uygulama Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Altyapı ve Konfigurasyon Uzmanı, 2 Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Yazılık Front-End Uzmanı, 1 Mobil Uygulama Geliştiricisi, 1 Yazılım Mühendisliği Süreçleri Uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 2 Sistem Uzmanı,2 Kurumsal Yazılım Mimarı, 1 İş Analisti uzmanı, 1 Veri Ambarı Uzmanı, 1 Raporlama Uzmanı alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı personel alımına başvuru yapmak isteyen adayların öndelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

(1) Türk vatandaşı olmak.

(2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

(3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

(4) Askerlik hizmetini yapmış olmak.

(5) Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek.

(6) Atanmak istediği unvanla ilgili olarak ilanda belirtilen öğrenim şartı, özel şartlar ve diğer nitelikleri taşımak.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı adaylardan Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.  Tarım Bakanlığı ise Pilot ve makinis pozisyonları için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu olan iki bakanlık için başvurular geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2020 tarihi mesai saati bitimine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı Personel Alımı İlanı

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı İlanı