22 Ocak 2020 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre 22 kişilik boş kadro ile sözleşmeli kamu personeli alınacak olup başvuru süreci Şubat ayında başlayacaktır. 

İLANIN DETAYLARI:

Ticaret Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere istihdam yapacağını belirtti. Resmi Gazete üzerinde yayımlanmış olan ilana göre farklı kadrolarda sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapılacağı belirtildi.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Bakanlık bünyesine, 2 Kurumsal Yazılım Mimarı, 2 Kurumsal peoje Yöneticisi, 5 Kıdemli Uygulama Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Altyapı ve Konfigurasyon Uzmanı, 2 Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Yazılık Front-End Uzmanı, 1 Mobil Uygulama Geliştiricisi, 1 İş Analisti uzmanı, 1 Yazılım Mühendisliği Süreçleri Uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 2 Sistem Uzmanı, 1 Veri Ambarı Uzmanı, 1 Raporlama Uzmanı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b)Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

d)Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

e)Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

f)Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak.

BAŞVURULAR:

Ticaret Bakanlığı (www.ticaret.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, belgelerle beraber, başvurularını 10.02.2020-21.02.2020 tarihleri arasında en geç mesai bitimine kadar, Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim