Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü büyesindeki eksikliği karşılamak üzere Resmi Gazete'de ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre bakanlık bünyesibe 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar kapsamında sözleşmel olarak çalıştırılmak üzere 2 personel alımı yapacağını bildirdi. 

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı olmadan sözleşmeli personel pozisyon unvanlarından 4/B sözleşmeli statüsünde “1 (Bir) Sözleşmeli Pilot ve 1 (Bir) Uçak Bakım Kontrol Makinisti” alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

(1) Teknik Özellikler (1 X Sözleşmeli Pilot)

(a) Minimum 3000 saat helikopter uçuşu ve CPL (H) IR FI lisansına sahip olmak. (tercihen S70 tip intibaklı olmak)

(b) Geçerli ICAO CLASS 1 sağlık raporuna sahip olmak.

(c) Minimum ICAO Level 4 yeterlilik belgesine sahip olmak.

(d) Tercihen ATPL (A) IR lisansına sahip olmak.

(e) 60 yaşından gün almamış olmak.

(2) Teknik Özellikler (1 X Uçak Bakım Kontrol Makinisti)

(a) İş jeti uçaklarında en az 5 yıllık bakım makinistliği tecrübesine sahip olmak (tercihen Citation serisi uçaklarda çalışmış olmak).

(b) Tercihen Bakım Kalite Güvence pozisyonunda eğitimli ve tecrübeli olmak,

(c) Asgari orta seviyede İngilizce bilmek.

(d) SHGM Uçucu Teknisyen Sağlık Raporuna sahip olmak.

(e) 55 yaşından gün almamış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ:

Orman Genel Müdürlüğüne personel alımı başvuru süreci 17 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, . Beştepe Mah. Söğütözü Cad. No: 8/1 06560 YENİMAHALLE / ANKARA (Tel:0 312 296 41 24)” adresindeki Orman Genel Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı Havacılık Şube Müdürlüğü adresine şahsen veya posta yolu ile yapılacak.

İLANIN TAM METNİ