TÜRKŞEKER memur alımı ilanı yayımlandı. Bugün Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğünden gelmiş olan duyuruya göre Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında memur alımı gerçekleştirilecek. İlan TÜRKŞEKER resmi internet adresi üzerinde duyurulmuş olup başvurular Ekim ayında başlayacaktır. Peki hangi alanlarda Memur Alımı yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle haberimizde paylaşacağız.

Alım Yapılacak Kadro Bilgisi?

TÜRKŞEKER bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 5 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı Alımı gerçekleştirecek. Buna göre alımlar 3 farklı alanda gerçekleştirilecektir.

- Hukuk/Siyasal Bilgiler/ İktisat/ İşletme/İktisadi ve İdari Bilimlerden 3 Kişi,

- Kimya Mühendisliği Bölümünden 1 Kişi,

- Ziraat Fakültelerinin veya muadili yerli ve yabancı fakültelerin Ziraat Mühendisliğinin; Tarım Ekonomisi, Tarım Teknolojisi, Tarım Makineleri, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Mekanizasyon, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Kültür Teknik, Bitkisel Üretim, Bahçe Bitkileri, Bahçe ve Tarla Bitkileri, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Toprak, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği Bölümlerinden 1 Kişi,

olmak üzere toplamda 5 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Ne Olacak?

TÜRKŞEKER memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Söz konusu alım yapılacak Müfettiş yardımcısı alımı için özel olarak KPSS; Yaş ve Eğitim şartları aranacaktır. Buna göre,

KPSS Şartı Nedir?

2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den Hukuk/Siyasal Bilgiler/ İktisat/ İşletme/İktisadi ve İdari Bilimlerden mezun olanlar için P48 puan türünden en az 80 ve Diğer alanlarda yapılacak memur alımları için P3 puan türünden en az 85 Puan almış olmaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı:

Adayların alım yapılacak alanda eğitimini en az Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bölümlerinden veya Yurtdışı eğitim almış olanların Denklik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı:

Yapılan Merkezi sınav yılının Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

TÜRKŞEKER Müfettiş Yardımcısı alımı için KPSS puan sıralaması değerlendirmesine göre adaylara Giriş sınavı yapılacaktır. Sınav kadro sayısının 20 katı aday ile gerçekleştirilecek olup önce yazılı ve sonrasında sözlü sınav yapılacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TÜRKŞEKER memur alımı başvuruları Ekim ayı içerisinde yapılacak. Aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 05.10.2022 / 08.00 - 16.10.2022 / 23.59

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ