Ticaret Bakanlığı Memur Alımı yapacak. Daha önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 92 Memur Alımı yapacak. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatındaki Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolara atanmak üzere, Giriş sınavı ile 92 Denetmen Yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Beklenen başvuru ekranı açıldı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru Yapılacak?

92 Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı!

Nisan 2. haftasında gelen ilan ile Ticaret Bakanlığı 92 Denetmen Yardımcısı alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda beklenen başvuru ekranı açıldı.

Adaylar başvurularını en geç 10 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 2 - 12 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvurular yukarıdaki adreste yer alan bağlantı üzerinden yapılacak. Bu kapsamda e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra Elektronik ortamda başvuru yapılmış olması gereklidir.

Başvuru Alınacak Memur Alan Bilgisi Nedir?

  • 36 Ziraat Mühendisliği,
  • 18 Gıda Mühendisliği,
  • 16 Kimya Mühendisliği,
  • 9 Tekstil Mühendisliği,
  • 7 Kimya,
  • 6 Biyoloji,

olmak üzere 6 farklı alanda istihdam sağlanacaktır.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Ticaret Bakanlığı memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca özel olarak ise,

Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren  Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Kimya, Biyoloji bölümlerinden mezun olmuş olmak,

2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P2 veya P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak. yani 1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak.

İLANIN TAM METNİ VE DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim