Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacak. Az Önce Resmi gazetede 30 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Bakanlığın Taşra teşkilatı birimlerindeki eksikliği karşılamak üzere 92 memur Alımı yapacağını bildirdi. Peki alım yapılacak alanlar nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak?

Ticaret Bakanlığı 92 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi:

Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. ve 9. dereceli kadrolarda istihdam edilmek üzere yapılacak Giriş sınavı ile 92 Ticaret Denetmen Yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar,

  • 36 Ziraat Mühendisliği,
  • 18 Gıda Mühendisliği,
  • 16 Kimya Mühendisliği,
  • 9 Tekstil Mühendisliği,
  • 7 Kimya,
  • 6 Biyoloji,

alanlarında memur alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecek. Bu kapsamda özel olarak ise, Yaş, KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

KPSS Puan şartı Nedir?

Adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi KPSSp3 veya KPSSP 2 puan türlerinin har hangi birinden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak. yani 1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak.

Eğitim şartı Nedir?

Yukarıda alım yapılacak alanlardan en az dört yıllık eğitim veren üniversite fakültelerinden mezun olmuş olmak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı 92 Memur alımı başvuruları sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden Elektronik ortamda yapılacak.

Başvuru Tarihleri Yayımlandı!

Ticaret Bakanlığı 92 Memur alımı başvuruları 2 Mayıs 2023 tarihi ile başlayacak oluıp en geç 12 Mayıa 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ