Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. 16 Aralık 2021 tarihinde resmi gazetede ön bilgilendirme ilanı yayımlanmıştı. Az önce gelen duyuruya göre ise Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2021 Yılı Devlet Memuru Alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Kontenjan bilgisini gösterir tablo ve alım yapılacak şehirler belli oldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları 20 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak ve en geç 31 Aralık 2021 tarihide sona erecektir.

BAŞVURU TARİHİ DEĞİŞTİ!

30 Devlet Memuru Alımı Yapılacak!

Sahil güvenlik komutanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak 30 Devlet memuru alımı yapılacağını belirtti. Peki kadrolar nelerdir?

Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı Nasıl?

Lise Mezunu: 13 Hizmetli, 2 Berber, 3 Garson, 1 Elektronik Teknisyeni, 1 Hesap Sorumlusu,

Ön Lisans Mezunu: 3 Mali İşler Memuru, 1 Video Montaj Teknikeri,

Lisans Mezunu: 1 Elektronik Mühendisi, 1 Su Ürünleri Mühendisi, 2 Protokol Uzmanı, 1 İstatistikçi, 1 Sağlık İşlemleri Uzmanı

Kadın Erkek ve Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

Başvuru Şartları Belli Oldu! Kılavuza Göre Şartlar Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığına atanmak isteyen adaylar bazı nitelikler doğrultusunda başvuruda bulunabilecekler. Bu yönde genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS Yaş şartları aranacak.

Genel Şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

KPSS Puan Şartı Belli Oldu!

Adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

KPSS puan şartı ise, Lisans mezunları için ve Lise Hizmetli alımı için 70 KPSS Puanı aranacak. Diğer kadrolarda Lise ve Ön Lisans mezunları için en az 60 KPSS Taban puanına sahip olan adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU KILAVUZU