Sağlık Bakanlığından memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce 13 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sağlık Bakanlığına bağlı olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ( HSSGM ) bünyesindeki eksikliği gidermek üzere İstanbuldaki Müdürlüğünde görevlendirilecek olup Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 Sağlık Uzman Yardımıcısı Alımı yapılacak. Başvurular KPSS Puanına göre gerçekleştirilecektir.

Sağlık Bakanlığı Memur Alımı Kontenjan Bilgisi:

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı memur alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında memur alımı gerçekleştirilecektir. Bu yönde Özel olarak ise, KPSSi Eğitim, Yaş şartları aranacak.

Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak" şartları aranacaktır.

2021 veya 2022 KPSS Puanı İle memur Alınacak!

Sağlık Bakanlığından gelmiş olan memur alımı ilanına göre Yukarıda tabloda da yer alan KPSS puanlarından en az 70 puan almış olmak şartı aranacak

Uzman Yardımcısı Alımı İçin Yaş şartı Kaç Olacak?

Sağlık Bakanlığının memuriyete alımı için de 35 yaş şartı aranacaktır. Buna göre, Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olanlar).

Eğitim Şartı Nedir?

En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tabloda sıralanan bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Uzman yardımcısı alımları için başvurular  Aralık ayında gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacak.

Başvuru Adresi: Sağlık Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 19 - 28 Aralık 2022

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim