Sağlık Bakanlığı memur alımı yapacak. Az Önce Resmi Gazetede 8 Nisan 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Teftiş Kurulu başkanlığında istihdam edilmek üzere yapılacak Sınav memur alımı yapılacak. Müfettiş Yardımcısı alımı Ankara'da yapılacak Müfettiş Yardımcısı ilanı ile belirlenecektir.

Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına istihdam edilmek üzere 30 Müfettiş Yardımcısı alacak.

Başvuru için Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık memur alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesideki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak " gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim, Yaş gibi şartlar aranacak. 

KPSS Şartı:

2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9, KPSSP33, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

İktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki en az lisans düzeyindeki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Yaş Şartı:

1 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşından büyük olmamak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığından Müfettiş Yardımcısı olmak isteyen adaylar başvurularını sadece elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Tarihleri: 26 Nisan - 5 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim