Milli Savunma Bakanlığı 2021 Aralık ayında yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kuvvet Komutanlıklarına, Hendi bünyesine ve Genelkurmay Başkanlığına memur alımı yapacak. Farklı kontenjanda olmak üzere 80 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak. Başvuruların sona ermesi ile birlikte sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki Henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

80 Memur Alımı Yapılacak

Bakanlık TSK Kuvvet Komutanlıklarına ( KKK, HKK, DKK ) ve Genelkurmay Başkanlığında görevlendirmek üzere 80 kişilik kadro ile Milli Savunma Uzman Yardımcısı ve Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. 

Bu kapsamda alanına göre kontenjan dağılımı şöyle:

Milli Savunma Bakanlığı 44 ve Silahlı Kuvvtker Uzman Yardımcılığı alımı için ise 36 kontenjan bildirildi.

Başvurular 29 Aralık 202 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Henüz başvuru yapmadıysanız aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanlara ulaşabilirsiniz.

MSB, Genelkurmay ve Komutanlıkları 2022 Yılı 80 Memur Alımı ( Uzman Yardımcısı ) İlanı

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

80 Memur alımı ilanına başvuru yapmış olan adayların merak ettiği konulardan biriside değerlendirmesin nasıl yapılacağı oldu. MSB 80 Memur alımı başvuruaları KPSS Puanına göre alınmıştı. Adaylar lisans seviyesinde olmak üzere Başvurularını En az 70 Taban KPSS Puanı ile gerçekleştirdiler. Bu kapsamda değerlendirmelerde de KPSS puanı kullanlacak olup en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme kullanılacak. 

Başvuru kılavuzunda bulunan şartları taşıyan tüm adaylar, KPSS puan türü esas alınarak en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru sıralanacak sözlü sınava atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MSB Memur alımı başvuruları 30 Ocak 2022 tarihinde sona erecek olup sonuçlar beklenmeye başlandı. Ayrıca Bakanlık adaylara sözlü sınav yapacak. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar için sonuçlar Şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Ayrıca T.C. Millî Savunma Bakanlığı sosyal medya hesaplarında ön başvuru sonuçlarının açıklandığına dair duyuru yayımlanacaktır.

Ancak Milli Savunma Bakanlığının daha önce yaptığı memur alımları için başvuru sonuçları biraz bekletmişti. Bu yönde net bir tarih verilemiyor. Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA