Milli Savunma Bakanlığından az önce duyuru geldi. 29 Aralık 2021 tarihi ile gelen duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet komutanlıklarına 80 memur alımı yapılacağı açıklandı. Her yıl Aralık aylarında memur alımı yapılan Askeri birliklere 2022 yılı memur alımı ilanı da yayımlandı. Başvuru süreci başlamış olan ilan için başvuru şartları, Kontenjan Dağılımı ve diğer detayları sizlerle paylaşıyoruz.

80 Memur Alımı Yapılacak Uzman Yardımcısı Alan Dağılımı:

Milli Savunma Uzman Yardımcısı kadrosuna Genel İdare Hizmetleri sınıfında Milli Savunma Bakanlığına farklı alanlarda olmak üzere 44 Memur Alımı yapılacak.

Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı kadrosuna Genel İdare Hizmetleri sınıfında Ankara Genel Kurmay Başkanlığına 10, Kara Kuvvetleri Komutanlığına 10, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 8 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına 8 memur alımı olmak üzere Silahlı Kuvvetler Uzman yardımcı pozisyonunda 36 memur alınacak.

Alanına göre Kontenjan Dağılımı:

Uzman Yardımcısı Alımı Sınavı Yapılacak!

Söz konusu alım ilanları hakkında adaylara Ankara'da sınav yapılacak. Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere; “Millî Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği” ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Uzman Yardımcısı temini yapılacaktır.

Askeri Birliklere Memur Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca adayların yukarıda tabloda belirtilen alanlardan mezun olmuş olmaları gereklidir.

Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, (Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı Kadroları için geçerlidir.)

Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

KPSS Şartı: 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den yukarıdaki tabloda da belirtildiği üzere Lisans seviyesinde ilgili KPSS puan türlerinden en az 70 veya 80 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim Şartı: Kontenjan dağılımında belirtildiği gibi farklı alanlarda memur alınacak. Adayların ilgili yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan YDS/e-YDS veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarından, nitelik tablosunda belirtilen puanı almış olmak ve bu belgeyi başvuru sistemine yüklemek.

Başvurular Başladı! Nasıl Başvuru Yapılacak?

MSB, Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıklarına Uzman Yardımcısı alımı için başvuru süreci başladı. 29 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 30 Ocak 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. Sadece Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Başvurular Elektronik ortamda yapılacak olup aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURU ADRESİ

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim