Kültür ve Turizm Bakanlığı Az önce yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel idare Hizmetler, sınıfında istihdam edilmek üzere 10 Memur alımı yapacağını bildirdi. Buna göre alımlar yapılacak SInav ile belirlenecektir. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 10 kişilik kadro ile Uzman yardımcısı alımı yapacağını bildirdi. Adaylardan aranan başvuru şartları nelerdir? Kim nasıl başvuru yapabilecek?

10 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Bakanlık bünyesine 10 kişilik kadro ile;

1. Grup, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunu 2 Uzman yardımcısı,

2. Grup, Turizm İşletmeciliği bölümleri mezunlarından 2 Uzman Yardımcısı,

3. Grup, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarından 3 Uzman Yardımcısı,

4. Grup, Mimarlık bölümü mezunları için 1 Uzman Yardımcısı,

5. Grup, İnşaat Mühendisliği bölümü mezunları 2 Uzman yardımcısı,

Kültür Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık memur alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS, EĞitim, Yaş şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları nedir?

KPSS Şartı

Adsayların 2022 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gerekidir. Buna göre 1. Grup memur alımları için P28 puan türünden en az 80 puan ve Diğer Gruplardaki memur alımları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş şartı Nedir?

Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık uzman yardımcısı alımları için başvurular 16 Ocak 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 31 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ