2021 yılı ikinci tercihleri sona erdi. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 2389 kişilik boş kontenjan ile memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak. ÖSYM üzerinden yapılacak tercihler 22 - 29 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

SONUÇLAR VE EN DÜŞÜK PUANLAR AÇIKLANDI! SORGULAMA EKRANI BURADA

Tercih yapmış adayların en çok merak ettiği konulardan biriside tercihlerde atamada atama Taban ve Tavan puanların kaç olacağı oldu. KPSS'den puanı olan adayların tercih yapabileceği KPSS 2021/2 tercihleri için tahmini KPSS Taban puanları sizlere duyuracağız.

KPSS 2021/2 İle KPSS Puan Sıralaması Yapılıyor

2021 yılı 2. Dönem tercihlerinde bulunmuş olan adaylar için değerlendirmeler başladı. Değerlendirmeler ÖSYM tarafından yapılacak. Atamalarda KPSS Puanı sırası kullanılacak olup mezuniyete göre en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile atama yapılacak. Sıralamalarda şehir, Kadroya göre sıralama yapılacak.

2389 Memur Ataması için Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 yılı Merkezi atamalarda KPSS 2021/2 tercihleri 29 Aralık 2021 tarihi ile sona erdi. Sonuçlar ÖSYM tarafından yapılacak sıralama ile açıklanacak. KPSS Puanına göre yerleşen adaylar için sonuç duyurusu en geç 7 Ocak 2021 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilir veya İŞİN OLSA İNSTAGRAM hesabımızı takip edebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KPSS Taban Puanlar Kaça Düşer?

Adayların en çok merak ettiği konu olan KPSS Puanım ile nereye atanabilirim oldu. Bu kapsamda 80 90 puana sahip olan adayların şansı yüksek. Ancak 70 altı olan adayların endişesi acaba atanabilir miyim oldu. Geçmiş dönemlerde yapılan KPSS merkezi yerleştirme ile atamalarda puanlar belli oldu. İşte mezuniyete göre taban Atama yakın puanlar:

Lise Mezunu: Lise mezunu 87 memur alımı yapılacak. Atama sayısı az olduğundan yüksek taban puan bekleniyor. Bu kapsamda en düşük 65 ile 70 arasında Atama puanı beklenmektedir.

Ön Lisans Mezunu: En Düşük atama puanı bekleniyor. Bu yönde 60 ile 65 Taban KPSS Puanı bekleniyor. Ön Lisans mezunu toplamda 622 memur alınacak.

Lisans Mezunu: Kontenjan sayısı en yüksek olan mezuniyet için Taban atama puanları 55 puan ile 70 puan arasında beklenmektedir. Atamalar tamamlandığında ön lisans mezunu 1680 memur alımı yapılacak.

son beş yıl içerisindeki atama puanlarına baktığımızda en düşük atama puanı lisans mezunu ile 50 Puanla atama yapıldığı oldu. 2018 KPSS puanı ile yapılan 2020 yılı tercihlerinde Lisans seviyesinde 50 KPSS taban puanı atama yapılmıştı.

Yukarıdaki puanlar tahmini ve eski verilere göre verilmiş olup sonuçlar açıklandığında bu puanlar değişebilir.

SİZİN KPSS PUANINIZ KAÇ? YORUMLARA BELİRTİNİZ?

2389 Memur Personel Alınacak! Kontenjan Dağılımı ve tercih Kılavuzları Burada