ÖSYM aracılığı ile tercih kılavuzu yayımlandı. Az Önce gelen tercih kılavuzu ile alım yapılacak. Lise mezunu Memur Alımı, Ön Lisans mezunu memur Alımı ve Lisans mezunu memur alımı kontenjanları belli oldu.

Adayların büyük heyecanla beklediği süreç başladı. KPSS 2021/2 tercihlerine süreç 22 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 29 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM aracılığı ile gerçekleştireceklerdir.

MÜJDE! 2389 Memur ve Kamu Personeli Alınacak!

Yayımlanmış olan KPSS 2021/2 tercih kılavuzu ile kamuya kurum ve kuruluşlar tarafından 2389 kişilik boş kontenjan ile alım yapılacak. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında kontenjan Dağılımı şöyledir:

  • Lise Mezunu Boş Kontenjan: 87 Kişi
  • Ön Lisans Mezunu Boş Kontenjan: 622 Kişi
  • Lisans Mezunu Boş Kontenjan: 1680 Kişi

Son Zamanlarda En Yüksek Atama Sayısı:

KPSS 2021/2 son zamanarda yapılan atamalarda en yüksek kontenjan sayısı oldu. 2389 kişilik boş kontejna sayısı ile adaylara büyük müjde oldu.

Bu kapsamda 2020/2 de 1677 kişi ile ve 2021/1 tercihlerinde 1027 kişilik kontenjan ile alım yapılmıştı. 

Kimler Tercih Yapabilecek?

Tercih yapacak adayların öncelikle 2020 yılında yapılan KPSS'den puan sahibi olmaları gerekmektedir. Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olan adaylar tercih yapabilecekler. 

Ayrıca, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

Eğitim olarak ise Tercih kılavuzunda belirtilen Nitelik kodlarına göre adayların ilgili eğitimie sahip olmaları ve gerekli belgelere sahip olmaları zorunludur.

Tercih Yapacaklar Dikkat!

KPSS 2021/2 tercihlerinde bulunacak olan adaylar ÖSYM aracılığı ile yerleştirme ücretini yatırmaları gerekmektedir. Yerleştirme Ücreti olarak 25 TL belirtilmiştir. ÖSYM anlaşmalı bankalara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kontenjanları:

Lise Mezunu 8 farklı kadroya memur kamu personeli alınacak.

Ön Lisans Mezunu 22 Farklı kadroya alım yapılacak.

Lisans mezunu 30 farklı kadroya 1680 memur personel kadroları

TERCİH KILAVUZLARI BURADA