Hakimler ve Savcılar Kurulu Memur Alımı için ilana çıktı. Az önce gelen ilana göre HSK genel Sekreterliği bünyesinde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin A fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere HSK atama ve nak,l yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2020 yılı KPSS puanı kullanılarak memur alımı gerçekleştirilecektir.

Söz konusu ilan ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımı yapılacak olup Adaylar Uygulamalı veya Sözlü sınav ile belirlenecektir.

İLAN HAKKINDA ERTELEME KARARI:

26 Ekim 2022 tarihli gelen karar ile HSK memur alımı ilanı ertelendi. ilgili duyuru ve açıklamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/hsk-en-az-lise-mezunu-vhki-memur-alimi-hakkinda-duyuru-geldi-h43001.html

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Hakimler ve Savcılar Kurulu toplamda 6 kişilik kadro ile memur alacağını belirtti. Buna göre,

  • 10 uncu dereceli kadroya 2 VHKİ
  • 9 uncu dereceli kadroya 4 VHKİ alımı gerçekleştirilecektir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

HSK memur alımı için öncelikle adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar içn askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

Hakimler ve Savcılar Kurulu başvurusu için özel olarak KPSS, Eğitim ve yaş şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puandan lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Son başvuru günü olan 11/11/2022 tarihi itibarı ile 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar).

Eğitim Şartı Nedir?

Fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına (Usulüne uygun sertifika veya kurs bitirme belgesi ibraz etmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.) sahip bulunmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

HSK memur alımı başvurusu 7 Kasım 2022 tarihinde başlayacak olup en geç 11 kasım 2022 tarihine kadar yapılacak. Buna göre adaylar başvurularını sadece istenen belgelerle birlikte şahsen başvuru gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 7 - 11 Kasım 2022

Başvuru Adresi:Emniyet Mahallesi, Mevlana Bulvarı No:36 Yenimahalle / ANKARA

İLANIN TAM METNİ