Devlet Hava Meydanları İşletmesi memur alımı ilanı yayımladı. Az Önce Resmi gazetede 8 Ağustos 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre DHMİ bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere DHMİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 4 farklı Grupta olmak üzere Müfettiş yardımcısı alımı yapacak.

Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel İdare Hizmetleri Sınıfında istihdam edilmek üzere 5 kişilik kadro ile 8. Dereceli kadroya memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda;

2 Kişi: Üniversitelerin Hukuk/ Siyasal Bilgiler/ İktisat/ İşletme veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmak şartı ile

1 Kişi: Üniversitelerin Elektrik-Elektronik/ Elektronik ve Haberleşme veya Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmak

1 Kişi: Üniversitelerin Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmak

1 Kişi: Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmak

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

DHMİ memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

Yaş şartı nedir?

Sınavın açıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

Eğitim Şartı nedir?

Yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

2023 Yılı KPSS Puanı İle İlk Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında aşağıdaki tabloya göre KPSSP48 veya KPSSP3 puan türünden en az 80 puan almış olmak gereklidir.

2023 YILI KPSS PUANI İLE GELECEK YEN İ MEMUR ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İNSTAGRAM TAKİP ET VE İŞNİ OLSA MOBİL UYGULAMAYI İNDİR!

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi memur alımı başvuruları Ağustos ayı içerisinde alınacak. Bu kapsamda sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 16 - 27 Ekim 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ