Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı yapacak. Az Önce 30 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 125 Memur alımı yapacağını bildirdi. Alımalar farklı alanlarda gerçekleştirilecek. Peki KPSS şartı nedir? Kimler başvuruda bulunabilir? 

ÇSGB 125 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ( ÇSGB ) bünyesine 125 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını bildirdi. Buna göre Bakanlık bünyesine,

  • 25 Çalışma Uzman Yardımcısı,
  • 100 İş Müfettiş yardımcısı,

alımı yapılacak.

Çalışma Uzman yardımcısı Kontenjan Dağılımı:

İş Müfettiş yardımcısı Kontenjan Dağılımı:

Başvuru İçin Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine alacağı memur adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

  • KPSS şartı olarak 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den alanına göre Puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Üniversitelerin ena z dört yıllık eğitim veren ilgili tablolardaki bölümlerinden mezun olmuş olmak, 
  • Yaş Şartı olarak'da 2023 Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı başvuruları 2023 yılında yapılacak. Buna göre başvuru şartları sağlayan adaylar başvurularını sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden yapacaklardır.

Başvuru Tarihleri: 9 Ocak - 3 Şubat 2022

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim