Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre 2828 Sayılı kanun kapsamında kamuya 2636 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Devlet bünyesine yetişen kişileri kapsayan 2828 sayılı kanun kapsamında tercihler alındı. En az İlkokul mezunu adaylar çeşitli kadrolarda başvuru yaptı. Bunun üzerinde tercihte bulunmuş olan adaylar sonuçları beklemeye başladılar. İşin Olsa ekibi olarak tercih süreci hakkında sizlere detayları aktaracağız.

Kamuya 2636 Memur Personel Alımında Son Gün!

ASHB 2828 sayılı kanun kapsamında yayımladığı tercih kılavuzuna tercih süreci 6 Aralık 2022 tarihi ile başlamıştı. Henüz tercih yapmamış olan adaylar tercihlerini en geç 16 Aralık 2022 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aşağıdaki bilgileri kullanarak son tercihleri yapabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/ashb-20223-kilavuzu-2828-sayili-kanun-ile-2636-memur-personel-alimi-h43332.html

Hangi Mesleklerde Alım Yapılacak?

2828 Sayılı kanun kapsamında en az İlkokul mezunu adaylardan memru personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilanlar ile,

Ortaöğretim ( Lise ) Mezunu 1161 Kişi İle - Memur, Şoför, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni, Teknisyen, Sürekli İşçi kadrolarında personel alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu 330 Kişi İle - Anbar Memuru, Çocuk Eğitimcisi, Dava Takip Memuru, Memur, Sağlık Teknikeri, Sekreter, Sürekli İşçi, Tekniker, Puantör kadrolarında memur alımı yapılacak.

Lisans Mezunu 783 Kişi İle - Avukat, Diyetisyen, Memur, Mühendis, Öğretmen, Psikolog, Ressam, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Sürekli İşçi, Veteriner Hekim kadrolarında memur alımı yapılacak.

İlkokul Ortaokul İlköğretim Mezunu 362 Kişi İle - Hizmetli Alımı Yapılacak,

2828 Sayılı Kanun İle Atamalar Nasıl Yapılacak?

Yapılmış olan tercihler kurumlar tarafından incelenecek olup sonuçlar ASHB üzerinde duyurulacak. Adaylara herhangi bir mülakat yapılmayacaktır. 

Belge Teslimi Ne Zaman Yapılacak?

Ataması gerçekleştirilecek olan adaylar Her bir kurumun istediği farklı belgeleri iletmeleri gereklidir. Tercih sonuçları açıklandığında ataması yapılan adaylar için her bir kurum tekrardan duyuru yaparak istenecek belgeleri açıklayacaktır. 

SONUÇLARDAN VE KURUMLARIN AÇIKLAMALARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

2828 Sayılı Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Söz konusu atamaya göre tercihler en geç 25 Aralık 2022 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. ASHB den gelen duyuru ise şöyle:

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi elektronik ortamda yayımlanacaktır. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu Genel Müdürlük veya Daire Başkanlıklarından öğreneceklerdir.

ÖNEMLİ UYARI: Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleşen adayların atanmak üzere bu kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatında bulunan Personel Genel Müdürlüğü veya Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adayların, yerleştirildikleri kamu kurumlarının/ kuruluşlarının il veya ilçe merkezinde bulunan birimlerine doğrudan atanmak üzere başvurmaları, bu birimlerden atanmak için gerekli belgeleri öğrenmeleri ve (kamu kurumunca bu birimlere belge teslimi yapılabileceğinin duyurulması hariç) bu birimlere belge teslim etmeleri mümkün değildir. Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket eden ve bu nedenle zamanında belge teslimi yapamayan adayların atanmaları mümkün değildir.