Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere geçtiğimiz haftalarda ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilanlara göre alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak ve binlerce aday bu ilana başvuru yaptı. Adliyeler ve Ceza Müdürlüklerinde 15 gündür yoğun bir mesai vardı ve başvuru yapan adaylara memurlar tarafından yardım edilerek adayların başvuruları incelemeye alındı.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN BAŞVURU YAPILDI?

Adalet Bakanlığı Alımları için:1099 sözleşmeli icra katibi, 3.071 sözleşmeli zabıt katibi, 1.169 sözleşmeli mübaşir, 96 sözleşmeli şoför, 58 sözleşmeli teknisyen ,30 sözleşmeli aşçı , 8 Avukat, 82 Hizmetli, 3 İstatistikçi, 98 Psikolog ve 85 Sosyal Çalışmacı pozisyonları için Türkiye Geneli başvuru alındı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE Alımları için :6.126 infaz ve koruma memuru, 247 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 91 hemşire, 84 teknisyen, 169 destek personeli (şoför), 24 destek personeli (aşçı), destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 6.74 personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını bu yönde Türkiye geneli cezaevlerine yaptılar.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

Adaylar Bakanlığı Personel genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı için başvurular 01 Temmuz 2019 tarihinde alındı. Adalet bakanlığı Merkez ve Taşta Teşkilatı için olan 276 personel alımı için ise başvurular 05 Temmuz 2019 tarihi ile 19 temmuz 2019 tarihinde alınıyor. CTE için de adaylar başvurularını 01 Temmuz 2019 tarihi ile 16 temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler.

Önemli Bilgilendirme CTE 171 Personel Alımı: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Ek-1 listede belirtilen yerlere sözleşmeli pozisyonda sözlü sınavla 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim pozisyonları için başvurular 22/07/2019 tarihinde başlayıp 07/08/2019 de sona erecektir.

DEĞERLENDİRME NEYE GÖRE YAPILACAK?

Başvuru yapmış olan adaylar için değerlendirmeler adayların KPSS den almış oldukları puanlar esas alınarak yapılacaktır. Yani Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar başvuru yaptılar. Adayların KPSS puanı ele alınarak Bakanlık tarafından yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının belirli kat sayısı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır.

İcra katibi, Zabıt Katibi ve Sözleşmeli Büro Personeli için 20 Katı, Mübaşir adayları ve Şoför için 10 Katı, İnfaz Koruma memuru adayları ve Hemşire, destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen için 5 katı kadar aday sınavlara katılmaya hak kazanacaklardır.

Geçen dönem yani Adalet Bakanlığı 2018 yılı alımlarında KPSS puanı en düşük 70,011 seviyelerine kadar düştü ve en yüksek puanlar ise 90 puan üzerinde seyir etti. CTE İKM alımlarını incelemek için Buraya Tıklayınız.

SINAV TAKVİMİ YAYIMLANDI!

Adalet bakanlığı ve CTE ( Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ) yayımladıkları ilanlarda başvuru tarihleri, Başvuru sonuç tarihleri, Sınav tarihleri yayımlandı. Haberimizin devamında ilgili detayları sizlere aktarıyoruz.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adalet Bakanlığı, İcra Dairesi Başkanlığı ve Personel Genel Müdürlüğü ve ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü için Uygulama sınavına girmeye hak kazananların listesi 30 Temmuz 2019 Salı günü sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerin İnternet sitelerinde ilan edilecektir. Merkez ve Taşra Teşkilatı için Bir tarih verilmedi.

Yani Adalet Bakanlığı ve CTE için Başvuru Sonuçları 30 Temmuz 2019 Tarihinde İlan Edilecektir!

Uygulamalı Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı ve CTE için başvurusu kabul edilmiş olan adaylar yapılan duyuru sonrasında sınava hazırlıklara başlayacaklar ve 20 Ağustos 2019 tarihi sonrasında yapılacak. Uygulama sınavı, sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerde 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 09:00 da başlayacaktır. Uygulama sınavının belirtilen günde bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir. Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlığın resmi İnternet sitesinde sınav metinleri ve detayları yayımlanacaktır.

Uygulama Sınav Sonuçları ve Sözlü Sınav Detayları!

Sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi, en geç 02 Eylül 2019 Pazartesi gününe kadar sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerin İnternet sitelerinde ilan edilecektir.

Sözlü sınav, sınavı yapacak adalet komisyonlarının bulunduğu adliyelerde 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacaktır. Belirtilen günde sınavın bitirilememesi halinde takip edilen günlerde sınava devam edilecektir.

ADALET BAKANLIĞI VE CTE DİĞER DETAYLARA ULAŞMAK İÇİN VE BAŞVURU KILAVUZLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

DİĞER MEMUR ALIMLARI BURADA

BAŞVURU YAPMIŞ DİĞER ADAYLAR BURADA TIKLA VE KATIL