2019 yılı için Adalet Bakanlığı ve CTE ( Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ) personel alımları geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Başvuru süreci devam ediyorken sizler için hazırladığımız bu haberimizde detayları aktaracağız.

Geçen günlerde adaylardan almış olduğumuz bilgiye göre bir çok aday adalet bakanlığı başvuru kılavuzlarını ve başvuru formlarını tek sayfada görmek istediler. Bizde İşin Olsa ekibi olarak Adalet Bakanlığı ve CTE alımları için bütün detayları sizler için topladık ve haberimizde 12 bin 740 memur personel alımı için bütün başvuru formlarını sizlere aktaracağız.

Haberimizde öncelikle gelen bilgi ile başlamak isteriz. Sonrasında ise genel başvuru şartları ve kadro bilgileri devam eder ve başvuru formlarını sizlerle paylaşacağız.

ADALET BAKANLIĞI VE CTE 2019 YILI PERSONEL ALIMI:

Adalet Bakanlığı ve CTE toplamda 12 bin 740 kişilik kadro ile alım yapacaklarını ifade ettiler. Alımlar farklı alanlarda ve pozisyonlarda yapılacak. Bu yönde, Destek personeli, teknisyen, Sosyal Çalışmacı, Mübaşir, psikolog, Hizmetli, Avukat, Zabıt Katibi, Şoför, Aşçı, istatistikçi, İnfaz ve Koruma Memuru, Büro Personeli, Hemşire, Teknisyen, Öğretmen, Çözümleyici ve mütercim gibi pozisyonlarda alım yapılacak. Adaylar sadece bir pozisyon için başvuru yapabilecekler. Ayrıca adayların başvuru şartlarına göre ve KPSS puanına göre değerlendirme yapılarak sınava tabi tutulacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı ve CTE adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak şartları aranır.

Özel olarak ise, KPSS, Eğitim ve yaş şartı aranacak.

Yaş Şartı: Düzenlenmiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış olmak, Merkezi sınavın ( KPSS 2018 ) yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, İnfaz ve Koruma memurluğu için 30 yaşından büyük olmamak şartı aranır.

Eğitim Şartı: Adalet Bakanlığı ve CTE adayların en az lise mezunu olmak şartı arayacak. Bu kapsamda lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

KPSS şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSp93 ve lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Adalet Bakanlığı başvuruları farklı tarihlerde alınıyor. Ancak bir çoğunun başvurusu başladı ve 16 temmuz ve 19 Temmuz tarihlerinde sona erecek. Merkez ve taşra teşkilatı için ise başvurular 22 temmuz 2019 tarihinde başlayacak. başvuru tarihleri ve başvuru formları ile ilgili tüm detayları aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURU FORMLARI VE KILAVUZLARI:

ADALET BAKANLIĞI:

Adalet Bakanlığı Merkez Ve Taşra Teşkilatı için 8 Avukat, 82 Hizmetli, 3 Diğer teknik Hizmet Personeli ( İstatistikçi ), 98 Psikolog ve 85 Sosyal Çalışmacı olmak üzere toplamda 276 personel alımı yapacak. Başvurular 05 Temmuz 2019 tarihinde başlamış olup en geç 19 Temmuz 2019 tarihinde sona erecektir.

Adalet bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı 1099 İcra Katibi Alımı yapacak. Alımlar en az lise mezunları için geçeli olacak olup başvurular en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. işte formlar ve ekler:

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 3.071 sözleşmeli zabıt kâtibi (EK 1/A), 1.169 sözleşmeli mübaşir (EK-1/B), 96 sözleşmeli şoför (EK-1/C),  58 sözleşmeli teknisyen (EK-1/D) ve 30 sözleşmeli aşçı (EK-1/E) olmak üzere toplam 4.424 personel alıyor. Başvurular 01 Temmuz 2019 Pazartesi  günü başlayıp, 16 Temmuz 2019 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Adalet Bakanlığı 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alınacaktır. Başvurular en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir.

Adalet Bakanlığı 2 gruptan 17 Çözümleyici Alımı yapacak. Başvurular en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ( CTE )

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Ek-1 listede belirtilen yerlere sözleşmeli pozisyonda sözlü sınavla 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alınacaktır. Başvurular, 22/07/2019 tarihinde başlayıp 07/08/2019 tarihi mesai saati bitimine kadar herhangi bir Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

6.126  infaz ve koruma memuru,  247 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 91 hemşire,   84 teknisyen,  169  destek personeli (şoför),  24  destek personeli (aşçı),  2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  6.743 personel alımı yapılacaktır. Başvurular en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim