Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 6 bin 126 İnfaz ve Koruma memuru alımı yapacağını belirtmişti. Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamasının ardından binlerce aday başvuru yapmaya başladı.

Ancak aldığımız bilgiye göre bazı adaylar henüz başvuru yapmamışlar ve onlar için bir kez daha ilan hakkında detayları sizlere aktaracağız. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bay veya Bayan adaylar arasından en az lise mezunu 6 bin 126 İnfaz ve Koruma memuru ( İKM ) alımı yapacağını belirtti.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde henüz başvuru yapmamış olan ve başvuru yapmış olan adaylar içinde detaylı bilgi vereceğiz. Başvuru yapmış olan adaylar için ise KPSS puanının geçen yıl hangi seviyelerde alım yapıldığını belirteceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranır.

Özel olarak ise, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş ve Merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak, Erkeklerde 170 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak şartları aranır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR?

Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamışlardı ve en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar devam edeceklerdir. Adaylar başvurularını bulundukları ilin Adalet Komisyonuna şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir. farklı illere başvuru yapacak adaylar yine bulundukları bölgedeki Adalet Komisyonuna başvuruda bulunabilirler.

DEĞERLENDİRME DE KPSS PUANI KAÇA KADAR DÜŞER?

Değerlendirmeler adayların KPSS den almış oldukları puana bakılarak yapılacaktır. Kadro sayısının 5 katı kadar aday sıralamaya alınarak çıkan sonuca göre adaylar sınavlara çağırılmaktadır.

Söz konusu KPSS barajı 70 puan olarak belirtilmiş ancak başvurular genelde 80 puan ve üzerinde yapılıyor. Ancak yinede 70 puan ile ataması yapılmış adayların sayısı da yüksektir. Genel olarak kesin kabul edilecek puan 75 ile 85 puan aralığında görülüyor.

GEÇEN SENE EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PUANLAR NASILDI!

2018 İnfaz ve Koruma memuru alımlarında eski bilgilere bakılacak olursak Lise mezunlarında en düşük 70.029 ve en yüksek 97.47 olarak görülüyor. Ön Lisans mezunlarında ise, en düşük 70.20 ve en yüksek ise 83 sevilerinde görülüyor. Lisans mezunlarında ise, en düşük 70.11 ve en yüksek 86 civarında seyir ettiği görülüyor. Geçen senenin verilerine ulaşmak için Buraya Tıklayarak İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin adliyelerinin sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantılar dan ise Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü için başvuru formu Alım yapılacak Adalet Komisyonlarına ve Güvenlik Soruşturması formuna ulaşarak başvurularınızı yapabilirsiniz. İlanın tam metnine ulaşmak için ise Buraya Taıklayınız.

EK-1: Başvuru formu

EK-2: Sözleşmeli pozisyonlar için sınav izni verilen komisyonlar(Sınav merkezi)

EK-3: Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu

Editör: TE Bilisim