Adalet Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. 2022 yılı kapsamında geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık farklı kadrolarda olmak üzere 406 memur alımı yapılacağını bildirmişti. Türkiye Geneli farklı şehirlerde olmak üzere 406 Memur alımı 3 farklı alanda gerçekleştiriliyor. Adayların merak ettiği başvuru sonuçları açıklanma süreci ve sınav detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Adalet Bakanlığı 406 Memur Alımı Kontenjanları Nelerdir?

Bakanlık 2022 yılı sonlarında yayımladığı memur alımı ilanına göre farklı şehirlerde 406 memur alımı yapacak. Bu kapsamda,

  • 132 Psikolog,
  • 52 Pedagog,
  • 222 Sosyal Çalışmacı,

alımı yapılacak. 

Başvurular Sona Eriyor!

Bakanlık memur alımı ilanını 30 Kasım 2022 tarihinde duyurmuştu. Başvurular 5 Aralık 2022 tarihi le başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 16 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece Kariyer adresi üzerinden alınmaktadır. 

Başvuru ve şehre göre kontenjan dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/adalet-bakanligi-406-memur-alimi-2022-psikolog-pedagog-sosyal-h43275.html

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Bakanlık memur alımı KPSS puanına göre yapıldı. Bu kapsamda P3 puan türünden Taban 70 KPSS Puanı ile başvuru alınmış olup değerlendirmelerde de KPSS puanı ele alınarak işlem yapılacaktır. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Memur alımı için yapılacak KPSS Puan sırası le kadro sayısının 3 katı aday değerlendirilerek 1218 aday belirlenecek.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Söz konusu atamalar için adaylara sözlü sınav yapılacaktır. KPSS Puanı ils sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar sözlü sınav sonucu ile KPSS puanı ortalaması ele alınarak atama işlemleri yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adalet Bakanlığının 406 memur alımı için başvurular 15 Aralık 2022 tarihi ile sona erecek olup başvuru sonuçlarının en geç 30 Aralık 2022 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir. Bu kapsamda Bakanlıktan gelen açıklama şöyle:

Başvuru sonuçları www.adalet.gov.tr ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Başvurusu kabul edilmiş olanlardan daha sonra yapılan incelemede sözlü sınava katılma şartlarını taşımadığı anlaşılan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Bunlardan sözlü sınava girmiş olanların sözlü sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır.

SONUÇLARDMA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim