Adalet Bakanlığı Memur Personel Alımı ilanı yayımladı. CTE bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı ilan ile toplamda 230 Memur Alımı ve Sözleşmeli Personel Alımı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilan için başvuru süreci ve ilan detayları merak ediliyor. İşin Olsa ekibi olarak her daim en net bilgiyi ve güncel bilgiyi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haberimizde sizlere hatırlatma amacı ile ilanın detaylarını bir kez daha sizlerle paylaşacağız.

Adalet Bakanlığı 230 Memur Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

Bakanlığa bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine Ceza İnfaz Kurumlarında personel eksikliğini gidermek için iki farklı ilan yayımladı. 

Sözleşmeli Personel Alımı kapsamında, sözlü sınav ile 37 psikolog, 16 Öğretmen, 19 Sosyal Çalışmacı, 2 Veteriner, 1 Mühendis (inşaat), 1 Mühendis (gıda) ve 4 Fizyoterapist olmak üzere toplam 80 personel alımı yapılacaktır. 

Memur Alımı kapsamında ise 150 İdare Memuru alımı gerçekleştirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Alınacak?

230 Memur Personel alımı için adaylar başvurularına 30 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak. Adaylara başvuru için 15 Gün süre verilecek olup en geç 14 Eylül 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Bu kapsamda adaylar başvuru yapmak isteyenler öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

Başvurular Online olarak yapılacak. Adalet Bakanlığı kariyer adresi üzerinden başvuru alınacak. Başvuruları unutmamak için İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI indirmeyi unutmayınız. Süreç başladığında sizlere bildirim göndereceğiz.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Adalet Bakanlığı Memur personel alımlarında KPSS Şartı olacak. Alımların Lisans seviyesinde yapılacak olması ile birlikte 2020 yılı Puanı ele alınarak P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru Esnasında Adaylardan Herhangi Belge İstenecek Mi?

Adalet Bakanlığı CTE memur personel alımı başvuruları için adaylardan belge istenip istenmeyeceği hakkında detaylar merak ediliyor. Ancak başvuruların Elektronik ortamda yapılacak olması ile birlikte adaylardan herhangi bir Belge istenmeyecektir. e-Devlet üzerinde bilgiler başvuru sisteminde gözükeceğinden başvurularınızı sadece belirtilen alanları doldurarak tamamlamanız gereklidir.

Belge Ne Zaman İstenecek?

Başvurusu onaylanıp ilgili sınavlara katılacak adaylardan belge istenecek. Başvuru sonuçları ile birlikte istenen belgeleri sizlerle paylaşacağız.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

Bakanlık Ülke geneli farklı şehirlerde personel alacak. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilgili şehre göre kontenjan dağılımına ulaşabilirsiniz.

CTE 80 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022 - Ek1 ve Ek2 Kontenjan Dağılımı

Adalet Bakanlığı CTE 80 Sözleşmeli Personel ve 150 İdare Memuru Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim