Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Memur Alımı ilanı yayımlandı. 2022 yılı kapsamında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B olarak sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. 

Ayrıca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımları Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda sözlü sınav ile gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilan hakkında tüm detayları aktaracağız.

CTE Personel Alımı Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

  • 37 psikolog,
  • 16 Öğretmen,
  • 19 Sosyal Çalışmacı,
  • 2 Veteriner,
  • 1 Mühendis (inşaat),
  • 1 Mühendis (gıda),
  • 4 Fizyoterapist,

Buna göre Bakanlık bünyesinde görevlendirmek için yukarıdaki kadrolarda alım yapacak. Ayrıca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda Ek1 şehre göre kontenjan dağılımı da paylaşıldı.

Ek - 1 Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

Sözleşmeli Personel Alımına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu ilana başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise Eğitim ve KPSS Şartı aranacaktır.

Genel Şartlar Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

KPSS şartı: 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Kontenjana Göre Eğitim Şartı:

Psikolog: Psikoloji lisans programından mezun olmak.

Öğretmen: Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmetler lisans programından mezun olmak.

Veteriner: Veteriner lisans programından mezun olmak.

Mühendis (inşaat): İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Mühendis (gıda): Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Fizyoterapist: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı CTE personel alımı başvuruları 30 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak. Başvuru için 15 günlük süre verilecek olup en geç 14 Eylül 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Başvurular sadece CTE kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Aşağıdan ilanın belgelerine ulaşabilirsiniz.

CTE 80 PERSONEL ALIMI İLANIN TAM METNİ

 Ek-1 Kontenjan Dağılımı

 Ek-2 Personel Aday Bilgi Formu (Fotoğraflı Özgeçmiş)

Editör: TE Bilisim