Memur Alımı ilanları yayımlanıyor. Bilindiği üzere KPSS Puanı ile memur alımları yapılmaktadır. 2 Yıldan beri 2020 KPSS Puanı kullanılmaktaydı. Ancak Bu yıl uygulanan Lise, Ön Lisans ve Lisans KPSS Puanları ile memur alımları bekleniyordu. Ekim ayı itibari ile 2022 yılı KPSS Puanı ile memur alımları gelmeye başladı. İşin Olsa ekibi olarak bu sayfada sizlere 2022 yılı KPSS Puanı ile Memur Alımı ilan listesini aktaracağız.

2022 Yılı KPSS Puanı İle İlanlar Gelmeye Başladı!

Resmi Gazetede yayımlanan memur alımı ilanları ile Kamuya farklı alanlarda memur alımı gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda Ekim ayı itibari ile gelmeye başlayan ilanlar için 60 KPSS Taban puanı ile memur alımı gerçekleştirilecektir.

Kamuda Memur Olma Şartları Nedir?

2022 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olan adaylardan memur olabilmeleri için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Memur alımı ilanlarına başvuru için adayların öncelikle 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'ye girmiş olmaları gereklidir. Bu kapsamda Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Merkez Bankası 2022 KPSS Puanı İle İlan Yayımladı!

Devlet bankası olan Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ankara ve 21 farklı şehirde olmak üzere banka personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda Merkez Bankası 50 Veznedar Yardımcısı ve 29 teknisyen alımı yapacak. Ayrıca alımlar 2022 yılı KPSS Puanı ile ve Taban 50 puan ile yapılacak.

Veznedar Yardımcısı Alımı İlanı Burada

Teknisyen Alımı İlanı Burada

Belediye Memur Alımı İlanları Yayımlanıyor!

19 Ekim 2022 tarihi ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre Çanakkale Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda Alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak üzere  60 KPSS Puanı ile memur alımı yapılacak.

Söz konusu yayımlanan ilan için 5 Zabıta Memuru ve 9 İtfaiye Eri alımı yapılacak. Buna göre adayların ilgili bölüm mezunu olmaları ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Çanakkale Belediyesi memur alımı başvurusu 5 Aralık 2022 tarihi ile başlayıp en geç 9 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecektir. İlan hakkında detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimi/canakkale-belediyesi-zabita-memuru-ve-itfaiye-eri-alim-ilani-2022-h42949.html

Bakanlık Memur Alımı İlanı:

Hazine ve aliye Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile 400 memur alınacak. Bu kapsamda Bakanlık 400 kişilik kadro ile MHUY ( Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ) Alımı yapacak. Başvuru süreci 27 Ekim-2 Kasım 2022 arasında gerçekleştirilecektir. İlanın detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/hazine-ve-maliye-bakanligi-400-memur-alimi-mhuy-basvuru-tarihleri-degisti-h42600.html

Kamu Kurumu Memur Alımı:

Devlet malzeme ofisine 6 kişilik kadro ile Müfettiş yardımcısı alacak. Başvuru için 2021 veya 2022 KPSS puanı kullanacaktır.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/devlet-malzeme-ofisi-2021-2022-kpss-puani-ile-memur-alimi-ilani-h42870.html

Helala Akreditasyon Kurumu bünyesine 3 kişilik kadro ile 2 Gıda Mühendisi ve 1 İlahiyat alanında memur alacak. 2021 veya 2022 KPSS Puaanı kullanılacaktır.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/helal-akreditasyon-kurumu-2021-2022-kpss-ile-memur-alimi-ilani-h42926.html

TÜM GÜNCEL MEMUR PERSONEL ALIMI İLAN LİSTESİ BURADA

İLANLARI ANINDA TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA