Çanakkale Belediyesi memur alımı için ilana çıktı. Az Önce gelmiş olan son dakika ilanına göre Çanakkale Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği ve İtfaiye Eri yönetmeliğine göre Kadın Erkek adaylar içerisinden Memur alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Ön Lisans mezunları için 10. dereceli kadroya ve Lisans mezunları için 9. Dereceli kadroya gerçekleştirilecektir.

Belediye Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Çanakkale Belediyesi bünyesine toplamda 14 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda Genel İdare Hizmetleri sınıfında 5 Zabıta Memuru ve 9 İtfaiye Eri alımı gerçekleştirilecektir. Peki adaylardan aranan özel şartlar nelerdir?

Belediye Başvuru Şartları Ne Olacak?

Başvuru için adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Buna göre,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Özel Şartları Nelerdir?

Çanakkale Belediyesi memur alımında her iki pozisyon için de ortak olarak KPSS, Eğitim, Yaş ve mesleki şartlar aranacak.

2022 KPSS Puanı İle Memur Alımı Yapılacak!

Belediye bünyesine memur alımında 2022 yılı KPSS Puanını kullanacak. Buna göre adayların Lisans mezunları için P3 ve Ön Lisans mezunları için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

Yaş Şartı:

Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy Şartı:

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir.

Sürücü Belgesi Şartı:

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

İtfaiye Eri Sağlık Şartı:

İtfaiye Eri kadrosu için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediye memur alımında başvuru süreci Aralık ayında alınacak. Şahsen yapılacak başvurularda sadece istenen belgeler kullanılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 9 - 12 Aralık 2022

Başvuru Yeri: İsmetpaşa Mahallesi Demircioğlu Caddesi No:132 17100 ÇANAKKALE adresindeki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim