Helal Akreditasyon Kurumu Memur alımı için ilana çıktı. Az Önce Resmi Gazetede 14 EKim 2022 tarihli yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Helal Akreditasyon Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda merkez Teşkilatındaki eksikliği gidermek üzere 3 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile yapılacağından Lisans seviyesinde adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru Alınacak Kontenjanlar Hangileridir?

Helal Akreditasyon Kurumu Memur Alımı için iki farklı alan bildirdi. Buna göre,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Gıda Mühendisliği veya İlahiyat bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS Şartı: 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak.

YDS Şartı: Son 5 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan İngilizce ve Arapça dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.

Yaş Şartı: 01/01/2022 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1987 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar).

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

HAK Memur Alımı başvurusu 14 Kasım 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 kasım 2022 tarihleri arasında başvuru alınacak. Başvurular sadece Helal ve Akreditsyon Kurumu kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ