Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması için süreç başladı. Geçtiğimiz günlerde Cuymhurbaşkanı Erdoğan Açıklamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığından gelen duyuru ile 20 bin Öğretmen ataması yapılacağı bildirilmişti. Tercih sürecinin başlamasını bekleyen adaylara Müjde. Tercihler bugün itibari ile başladı ve en geç bir hafta içerisinde tercih yapılması gerekmektedir. Peki kimler tercih yapabilecek? 99 Alanda kontenjan dağılımı nedir?

MEB Öğretmen Ataması Tercihleri Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığından gelmiş olan duyuru ile Tercih süreci 18 Temmuz 2022 ( Bugün ) itibari ile başladı. En geç 26 Temmuz 2022 tarihine kadar alınması gerekmektedir. 99 farklı alanda Öğretmen ataması gerçekleştirilecektir. Peki Öğretmen ataması kontenjanları nelerdir? tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Öğretmen ataması için aşağıdaki kontenjanlarda alım yapılacak. Tercih yapmak isteyen adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir.

TERCİH EKRANI: https://ilkatama.meb.gov.tr/AOBGiris.aspx

99 Alanda 20 Bin Öğretmen Kontenjan atamalarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/2022-temmuz-ayi-20-bin-ogretmen-atama-kilavuzu-ve-branslar-yayimlandi-h42281.html

2021 Yılı KPSS Puanı İle Alım Yapılacak!

Daha öncede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Öğretmen atamaları KPSS puanı ile yapılacak KPSS geçerlilik yılı 2021 olarak paylaşılmış olup KPSS'den en az 50 puan almış olmak gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU BURADA