Devlet kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliklerini karşılamak üzere memur alımları yapıyorlar. Bu kapsamda ilanlar yayımlanıyor ve memur olma yolunda ilerleyen adaylar bu ilanlara başvuru yapıyorlar Bizde İşin Olsa ekibi olarak size bu haberimizde 2 Kurum ilanı hakkında bilgiler vereceğiz.İşte genel başvuru şartları ve özel şartlar aşağıda yer alıyor.

Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Devlet Memuru alımları için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Buna göre genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartların taşınması gerekmektedir. Peki Nedir bu maddeler;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Affa uğramış bile olsa herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık bakımından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak veya muaf olmak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

2 Kurum 122 Memur Alımı Yapıyor!

Söz konusu ettiğimiz bu iki kurum toplamda 122 kişilik boşluk ile alım yapacak. Buna göre Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu 71 Memur Personel Alımları yapacak. Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı ise 51 Devlet memuru alacak.

Adli Tıp Kurumu:

Adli Tıp Kurumu Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapacak. bu yönde adaylardan, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunlarından KPSP93, Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lise mezunlarından KPSSP94 puan türünden puan almış olmak, Başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak. Adaylar başvurularını 25 Mart 2019 tarihi ile 05 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanın Detaylarına BURADAN Ulaşabilirsiniz.

Genelkurmay Başkanlığı:

Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı 51 kişilik boş kadro ile uzman pozisyonu için alım yapacağını belirtti. Buna göre adaylardan özel olarak, 30 yaşını doldurmamış olmak, Yapılacak inceleme sonucunda memur adayı olur şeklinde sağlık raporu alabilmek, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranacak. Başvurular ise, en geç 29 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlanın Detaylarına BURADAN Ulaşabilirsiniz.

DİĞER MEMUR PERSONEL ALIMLARI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.