Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadro ve pozisyonlarda kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre toplamda 71 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve başvuru yapacak adaylar mutlaka bu belirtilen nitelikleri taşımak zorunda ve Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak sınava katılabilmeleri gereklidir.

Adli Tıp Kurumu adayların Kamu personeli Seçme sınavından almış oldukları puanları göz önüne alarak bir sıralama yapacak ve bu sıralama adayların KPSS puanının sıralaması ile kadro sayısının 10 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi sonradan Adli Tıp Kurumu tarafından ilan edilecek. İlgili sınav ise sözlü olarak Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın İstanbul Bahçelievler’de bulunan merkez binasında yapılacak.

71 PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu toplamda 71 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar farklı bölgelerde yapılacak olup Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayları kapsayacaktır.

Lise mezunu alım kadroları, 3 Destek Personeli ( ŞOFÖR ), 7 Destek Personeli ( Hizmetli )

Ön Lisans mezunu alım kadroları, 8 Laborant, 18 Sağlık teknikeri dir.

Lisans mezunu Alım Kadroları ise, 7 Makina Mühendisi, 2 Kimya Mühendisi, 13 Diğer Teknik Hizmet Personeli ( Kimyager ), 9 Biyolog ve 4 Hemşiredir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu yukarıda tabloda belirtilen pozisyonlarda alım yapacak olup adaylardan genel ve özel nitelikler arıyor. Bu kapsamda Adli Tıp Kurumu genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Özel olarak ise yaş şartı, eğitim şartı ve kpss şartı aranacak.

Adaylardan Aranan genel Şartlar:

Adli Tıp Kurumu adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Adaylardan Aranacak Özel Şartlar:

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olma şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar yukarıdaki niteliklerin tamamını taşımaları durumunda başvurularına 25 mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 05 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular son başvuru günü en geç saat 17:00 a kadar Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar başvurularını istenen begelerin sisteme yüklenmesi ile yapacaklardır. İlanın tam metnini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 71 Memur Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı! İLANIN TAM METNİ

Ayrıca Adalet bakanlığı Adli Tıp Kurumu memur alımı başvuruları başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek başvuruardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim