Türkiye'nin bilindiği üzere her ilinde Adalet Bakanlığına bağlı ve görevlerini sürdürmekte olan adalet sarayları bulunmaktadır. Bu kamu hizmet binalarında hakim, savcı, mübaşir, memur, hizmetli, aşçı, temizlikçi vb. gibi pozisyonlarda personeller görev yaptığı gibi yine zabıt katipleri de görev yapmaktadır. Zabıt katipleri duruşmalara katılmakta ve hakimin söylediği her şeyi bilgisayar ortamında kayda geçirmektedir. Peki 2020 yılında gelen memur zamları ile birlikte zabıt katibi maaşı ne kadar oldu? Zabıt katipleri 2020 yılında ne kadar maaş alıyor?

MAAŞLAR 4 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

2019 yılında zabıt katibi zamlar ile birlikte 3 bin 723 TL maaş almaktaydı. 2020 yılına girilmesi ile birlikte enflasyon farklı ve ödemeleri ile birlikte zabıt katipleri 3 bin 927 TL maaş almaktadır. Yani maaşlar 4 bin liraya yükselmiş durumdadır. Tabi bu tutara adayın ne mezunu olduğu, görev yaptığı ilin neresi olduğu, ilgili bölgenin taşra da olup olmadığı, çocuğunun ve eşinin olup olmamasına göre değişiklik göstermekte olup ona göre devlet personele ekstra ödemeler de yapmaktadır.

Zabıt Katibi olabilmek için bilindiği üzere adaylar özlelikle klavye konusunda oldukça iyi ve hızlı yazabilmesi gerekmektedir. Klavyeyi iyi, hızlı yazamayan adaylar sözlü mülakatta yapılmakta olan klavye testinde elenmektedir. Adalet saraylarında zabıt katibi olarak görev yapmakta olan personeller klavye mülakatlarına tabii tutulmuş ve başarılı olmuş adaylardır.