Tiyatrocuların sabit olarak belirlenmiş ve bu bağlamda söylenebilecek bir maaşları yoktur. Tiyatro, çok farklı bir dünyadır ve bu dünyada yer alan hemen herkesin maaşı değişkendir. Oyunlara, şovlara, yapılan etkinliklere, oyunların büyüklüğüne göre bir çok farklı kıstas, tiyatrocunun ne kadar kazandığını değiştirir. Sadece devlet tiyatrolarında kadrolu olarak yer alan tiyatrocular sabit belli bir bir miktarda maaş alırlar. Fakat herkes devlet tiyatrolarında yer alamamaktadır.

Bu nedenle bir çok tiyatrocunun ne kadar kazandığı değişkendir. Örneğin kimi tiyatrocular sadece sahnede gerçekten tiyatro yapan ve belli oyunlarda rol alan isimlerdir, bu isimler çok düşük rakamlar kazanırlar oyun başı. Kimi tiyatrocular ise, yeteneklerini medyada değerlendirmek ister dizilerde ve sinema filmlerinde rol alırlar, bu tür isimler çok daha büyük paraları çok kısa süre içerisinde kazanabilirler. Yani burada devlet tiyatrolarında yer alanların sadece sabit maaş aldıklarını, diğer tiyatrocuların ise tamamen yer aldıkları oyunlara ve tiyatro, sinema, medya dünyasında ki konumlarına göre ücret aldıklarını açık bir şekilde söyleyebiliriz.

Eğer yeni tiyatrocu olmak isteyen gençler varsa, bu mesleğin hem zengin edebilecek, hem hayatınız boyunca maddi sıkıntılar yaşatabilecek bir meslek olduğunu unutmamanız gerekir. Zira tiyatro sadece para olarak bakılacak, sabit bir iş ve maaş gözüyle görülecek bir meslek değildir. Bu nedenle de tiyatrocular, kazanç odaklı tiyatrocu olmaz, olurlarsa hata etmiş olurlar.

TİYATRO OYUNCUSU MAAŞLARI NEDİR?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Tiyatro oyuncularının sabit bir maaşı yoktur. kamuda yani Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde görev yapan kamu Tiyatro oyuncularının maaşları sabittir. Ancak edindiğimiz bilgilere göre sizlere En düşük Tiyatrocu maaşları ve En yüksek tiyatrocu maaşlarından bahsedeceğiz. Bu durum tamamen şan ve şöhrete göre değişir.

  • En Düşük Tiyatro oyuncusu maaşı 3000 TL,
  • En Yüksek Tiyatrocu Maaşları ise 20 Bin TL üzerine çıkabilmektedir.

Bu yönde ortalama olarak bir değer yaptığımızda Tiyatro oyuncularının maaşları 4000 TL ile 6000 TL arasında değişir.

Konu hakkında bilgileriniz ve düşünceleriniz varsa bizlere yorum kısmından iletebilirsiniz.