Ülkemizde geçtiğimiz yıldan bu yana birçok taşeron işçisi kamudaki kadrolarına kavuşmuş olmakla birlikte kadroya geçen kamu işçileri ise kendilerine ödenecek olan ilave tediyeye tutarının ne zaman ödeneceği hakkında açıklama beklemekteydi. Bu kapsamda Akşam Gazetesinde yer alan habere göre ilgili KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilere bu tediye tutarının bayramdan önce ödenmesinin planlandığı duyuruldu. Bir milyondan fazla taşeron işçinin merakla beklediği açıklamaya ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Her Yıl Düzenli Ödenecek

İlgili 6772 sayılı KHK kapsamında taşerondan kadroya geçen işçilere ilave tediye ödenmesi hükmü yer almaktaydı. Kamu işçilerine yapılacak olan tediye ödemeleri ise kanun kapsamında her yıl düzenli bir şekilde ödenecek. Bu ödemeye ayrıca 52 gün eklenmek sureti ile ilave tediye ödeneği de yapılmaktadır. Yılda 4 taksit ile ödenecek olan tediye tutarları 13 gün olarak yapılmakla birlikte 2019’da ilk iki taksit ocak ayı ve Ramazan Bayramı öncesinde işçilere ödenmişti. Bu kapsamda tediye ödemelerinde iki taksit kalmış durumda.

Kalan İki Taksit Ağustos ve Aralık’ta Ödenecek

İlave tediye ödemeleri geçtiğimiz yılda da ocak, haziran, ağustos ve aralık aylarında ödenmiş olup bu yıl da aynı aylarda ödenecek. Kalan iki taksitten ilkinin ise bu gelecek ağustos ayında ödenmesi bekleniyor. Bu kapsamda Akşam Gazetesi haberine göre ise ağustosta yapılacak olan tediye ödemeleri ise Kurban Bayramı öncesinde ödenecek.