Okulların da başlaması ile birlikte öğrencilerin eğitim masrafları da artış gösterdi. Bu doğrultuda çeşitli şartlar ile mağdur olan ailelere SGK tarafından eğitim öğretim yardımı yapılmakta olup ilgili yardımlardan başta şehit çocukları olmak üzere savaş ve görev nedeni ile malul olan bireylerin çocuklarına eğitim masrafları için yardım yapılmaktadır. Bu yılki eğitim ve öğretim yardımı da Bakan Selçuk’un açıklaması ile birlikte başlamış olup toplamda 19 binden fazla kişinin bu yardımdan yararlanması bekleniyor.

Toplamda 55 Milyon Yardım Yapılacak

Bakan Selçuk açıklamasında SGK tarafından ödenecek olan yardımların MEB ve YÖK öğrenci kayıtlarının incelenerek başka hiçbir şarta gerek kalmadan ödeme yapılacağı açıklandı. Bu doğrultuda öğrenim düzeyi tespit edilemeyenler ise müracaat ederek yine ödemeden yararlanabilecek. Bu doğrultuda yine bakan tarafından yapılan açıklamada “İlköğretim için 2 milyon 76 bin 89 lira, lise için 3 milyon 115 bin 33 lira, yüksekokul için de 4 milyon 153 bin 77 lira yardım yapılacak” şeklindeki ifadeleri ile ödenecek olan tutarı da açıklamış oldu.

Nasıl Öğrenilecek ?

İlgili yardımdan yararlanan ve yardımların hesaplara yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek isteyen bireyler ise https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden kolaylıkla ilgili sorgulamayı yapabilecektir.

Online Başvuru

İlgili yardımdan yararlanmak isteyen şehit, gazi ve malul çocukları e-devlet üzerinden de online başvuru yapabilmektedir. Bireyler https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi adresinden kolaylıkla başvuru yapabilmektedir.