2020 itibari ile Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımda 14 bin işçi ve diğer branşlardan personel alımı gerçekleştirilecek olup bu alım ilanı içerisinde güvenlik görevlisi kadrosu da yer almaktadır. Bu doğrultuda silahlı ya da silahsız olarak Sağlık Bakanlığına bağlı olarak farklı illerdeki sağlık kurumlarında görevlendirilecek olan güvenlik görevlilerinin maaş ve diğer çalışma şartları detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

Kamu Güvenlik Görevlisi Maaşları

Başta Sağlık Bakanlığı bünyesinde olmak üzere kamuda farklı kurumlarda görevlendirilen güvenlik görevlileri kamu personeli sayılmakta olup bu sebeple de alınan maaş, derece ve hizmet yılına göre farklılık göstermektedir. Net olarak 2020 yılı itibari ile güvenlik görevlisi maaşları 3 bin 100 TL’ye kadar çıkmakta olup aynı zamanda memurlara yapılan maaş zammı ve enflasyon farkından, güvenlik görevlileri de yararlanmaktadır. 2020’de ise devlet hastanelerinde görev yapan güvenlik görevlilerine ise 33 bin 350 TL maaş ödemesi yapılmakta olduğu ifade edilmektedir.Kamuda silahlı ya da silahsız olarak görev yapan güvenlik görevlilerine ödenen maaşlar farklılık göstermemekte olup görev yapılan kuruma göre temel maaş farkı ortaya çıkmaktadır.

Kamu Kurumlarında Nasıl Güvenlik Görevlisi Olunur?

Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen adayların ilk olarak KPSS sınavına girerek puan almaları gerekmektedir. Fakat bunun yanı sıra İŞKUR üzerinden de kura ve diğer yöntemler ile alımlar gerçekleştirmekte olup bu noktada adayların herhangi bir KPSS puanına sahip olması beklenmemektedir. Ayrıca bazı durumlarda silah taşıma belgesi ve diğer sertifikalar da alım yapılırken istenen belgeler arasında yer almaktadır. Adayların bunun yanı sıra genel memur alım şartlarını da sağlaması ve alımlarda istenen özel başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Tüm bu şartları sağlayan adaylar ise güvenlik görevlisi olarak istihdam edilebilmektedir.