Sağlık kurumlarında ebe veya hemşire olarak görev yapan personele ödenen maaşlar özel ya da kamu kurumunda çalışma durumuna göre farklılık göstermektedir. Her yıl Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sağlık personeli alımlarında adaylar farklı illerde görevlendirilmekte olup bu noktada merak edilen konularda biri de bu kamu hastanelerinde ebe ya da hemşire olarak görev yapan personele ödenen maaşlardır. 2020 yılı itibari ile sağlık personel maaşları haberimizin detaylarında yer almaktadır.

2020 Zamlı Hemşire Maaşları

2020 yılı itibari ile ocak zammıyla birlikte kamu sağlık kurumlarında istihdam edilen hemşirelere ödenen maaşlar derece ve hizmet yılına göre farklılık göstermektedir. Bu doğrultuda yeni mezun lisans mezunu bir hemşireye 4 bin 125 TL, ön lisans mezunu bir hemşireye 3 bin 943 TL, lise mezunu bir hemşireye ise 3 bin 826 TL maaş ödemesi yapılmaktadır.

2020 Zamlı Ebe Maaşları

Ocak 2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte ebe maaşları da artmış olmakla birlikte 2019 yılında 4 bin 37 TL maaş alan bir ebeye 2020’de 4 bin 259 TL maaş ödemesi yapılmaktadır. 1/4 derecesinde 25 hizmet yılı bir ebeye ise 5 bin 245 TL maaş ödemesi yapılmaktadır.

Ebe ve Hemşire Çalışma Koşulları

Devlet, şehir ya da sağlık kurumlarında ebe veya hemşire olarak görev yapan personelin çalışma ortamı olağanüstü durumlar haricinde düzenli ve temiz olmakla birlikte çalışma saatleri ise nöbete bağlı olarak vardiyalıdır. Diğer sağlık personeli ile uyum içerisinde çalışmaktadırlar.Bazı durumlar hafta içi mesai 8 ile 5 arasında olurken acil servis ya da nöbet gibi durumlarda ise çalışılan kuruma bağlı olarak 24 saat çalışıp 24 saat dinlemek şeklinde gerçekleşebilmektedir.