İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde tüm Türkiye geneli yüz binlerce polis memuru görev yapmaktadır. Polisler görev yerlerine ve hizmet sınıflarına göre değişen tutarlarda maaş alabilmekte olup 2021 yılı itibari ile her mesleğe geldiği gibi polis memuru pozisyonu içinde zam gelmiştir. Peki polis memuru maaşları ne kadar olacak? 2021 yılı polis memuru maaşı ne kadar olacak? Haberimizde polis memurlarının 2021 yılında maaşlarının ne kadar olacağını görebilirsiniz.

Polis Memuru 2021 Maaşı

2021 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polis memuru maaşları 5.500 TL bantlarında olacaktır. İlgili tutar görev yeri, hizmet süresi, hizmet sınıfı, personelin duruma göre değişiklik gösterecektir.

Zorunlu hizmet bölgelerinde maaşlara minimum bin TL daha ek ödeme yapılmakta olup net 5.500 TL maaşa tazminat ücreti de verilmektedir. Yine personelin eğitim durumu, aile durumu, eğitim gören çocuk durumu vb. gibi şeylere göre değişen ek ödemeler daha yapılmaktadır. Mesleğe yeni giren maaşın 5.500 TL olarak bilinmekte olup hizmet süresi eski olan polisler 6.000 TL'den daha yüksek maaş almaktadır.