Ülkemizde bilindiği üzere binlerce mahalle var ve her mahallede bir muhtar bulunmaktadır seçimler ile birlikte her hangi bir partiden olmayıp bağımsız olarak seçime giren muhtarlar ter dökmekte ve yarışmaktadır. Mahallede en çok oyu alan kişi muhtar seçilmekte ve diğer ki seçime kadar muhtarlık görevini icra etmekte aynı zamanda bu iş için devletten maaş almaktadır. Peki köy muhtarları ya da mahalle muhtarları ne kadar maaş alıyor?

Muhtar Maaşları Nedir?

2020 yılının Ocak ayında muhtarlar 2 bin 138 TL ile göreve başladı. İlgili tutara her devlet işçisi, personeli gibi Temmuz ayında zam geldi ve 2 bin 261 TL'ye yükseldi. Primler ile birlikte asgari ücretten biraz daha fazla maaş alan muhtarların 2021 yılı maaşına da Ocak 20201 itibari ile zam yapılacaktır.

Ek olarak bundan önceki yıllarda vatandaşlar pek çok kağıt işlemleri için muhtarlara gitmekte ve buradan aldıkları çıktılara ücret vermekteydi. Ancak yeni gelen sistem ile artık neredeyse tüm kağıtlar e-devletten çıkıyor ya da muhtarlara her hangi bir ücret verilmediği için muhtarların maaşları sabit kalıyor. 2021 yılı için muhtarların her şey dahil maaşlarının ortalama 2 bin 500 TL civarında olduğu söylenebilir.