Gençlik ve Spor Bakanlığı bünysindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'nın tüm Türkiye geneli yurtları bulunmaktadır. Devlet yurtlarında üniversite okuyan öğrenciler kalmakta ve salgın ya da farklı dönemlerde yine bu yurtlar misafir hane olarak da kullanılabilmektedir. Peki bu yurtlarda çalışan yurt yönetim memuru maaşları ne kadar? KYK memuru maaşları ne kadar? Çok sayıda kişi tarafından sorulan bu soruların yanıtlarını sizler için veriyoruz. Tüm detayları, KYK memuru nöbet maaşlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK Memur Maaşları

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da yurt yönetim memuru olarak istihdam eden personel 2021 yılı için 3.700 TL maaş almaktadır. Bu tutara ilave olarak nöbet ücretleri de ödenmektedir.

Net maaş Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından 3.700 TL olarak verilmekte olup bu tutara hizmet bölgesi, hizmet süresi, hizmet eden personelin eğitim durumu, ailevi durumu, çocuklarının olup olmaması gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir.

Yurt Memuru Nöbet Ücretleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da görevli yurt yönetim memurları mesai saatleri haricinde nöbetçi olarak da çalışabilmektedir. Nöbet ücretleri saate göre değişmektedir. Ancak aylık olarak 50 saat nöbete 300 TL, 70 saate 450 TL, 90 saate 600 TL civarında ödeme yapılmaktadır. Ödemeler saat ile çarpılmakta ve ona göre ilave şeklinde maaşa yansıtılmaktadır.