Üniversitelerin kimya mühendisliği bölümlerinde 4 yıl boyunca eğitim görmüş olan öğrenciler diplomalarını ellerine aldıklarında kimya mühendisi pozisyonunda istihdam edebilmektedir. Kamuda görev yapmak isteyen kimya mühendislerinin A Grubu ve B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir.

Bakanlık atamaları ve merkezi yerleştirme atamaları ile kendi bölümlerine yerleşmeye çalışacak olan kimya mühendisleri eğer başvurdukları pozisyon da KPSS puanları ile sıralamaya girerlerse kamu kurumuna atamaları yapılmaktadır. Yine kamuda çalışmayan kimya mühendisleri özel sektörde kimya mühendisi alımlarını inceleyebilri ve buralara başvurusunu yapabilir.

KİMYA MÜHENDİSİ KAMU MAAŞI

Kimya Mühendisleri yukarıda belirttiğimiz adımlar doğrultusunda kamuya atanabilir ve burada görevlerine başlayabilir. Peki kimya mühendisi kamu maaşı ne kadardır? Buna göre kimya mühendisleri kamuda 2 bin 800 liradan başlayan maaşlar ile çalışmakta olup bu rakamlar bakanlıklarda 3 bin 500 lira ve üzeri olmaktadır.

ÖZEK SEKTÖR

Özel sektörde maaşlar biraz daha değişik oluyor. Buna göre kaliteli olmayan firmalarda kimya mühendisleri asgari ücrete kadar maaş alabilmektedir ancak genel de 2 bin lira üzerinde aldıkları görülmektedir. Şirkete göre bu maaş tutarı 3 bin lira ve üzerine çıktığı gibi yine kimya mühendisinin şirkete katkısına göre maaşı 5 bin lira 6 bin lira gibi daha yüksek tutarlara da çıkabilmektedir. Kimya mühendisi özel sektör maaşı kişinin potansiyeline ve şirketin durumuna bağlıdır.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ