Ülkemizde bilindiği üzere uzun süredir gündemde olan taşeron sorunu sonunda çözülüyor. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile hükümet ortak bir çalışma yürüterek taşeron yasası kapsamında yüz binlerce işçiyi kamuya geçirecek.

Kamuya geçebilmek için işçilerin öncelikle taşeron başvurusunu yapmış olması ve bu başvurudan olumlu yanıt almış olması gerekmektedir. Olumlu yanıt alan işçiler taşeron sınavına tabii tutulacaktır. Bu sınavdan 50 ile üzerinde puan alan işçiler kamu kurumlarına geçecek ve kadrolu olarak görev yapacaktır. Peki kadrolu taşeron işçiler ne kadar maaş alacak, kadrolu taşeron maaşı nedir?

KADROLU TAŞERON İŞÇİ MAAŞI NE KADAR?

Farklı kurumlarda farklı pozisyonlarda kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşı ne kadar olacak? Buna göre yapılan tüm açıklamalar dikkate alındığında kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşlarında her hangi bir değişikliği olmayacağı görülmektedir.

Yani taşeron olarak görev yaparken örneğin bir işçi bin 600 lira ya da 2 bin lira maaş alıyorsa kadroya geçtiğinde de yine aynı işçi bin 600 lira ya da aldığı tutar ne ise o kadar maaş alacaktır. Taşeron işçilerin kamuya geçmesi ile işçiler hem devletin güvencesi altına girmiş olacak hemde 52 günlük ikramiye ücretleri verilecektir. Zaten işçilerin devlet güvencesi altına girmesi ile özel sektörden bağlantıları kesilecektir ve işçilerin de aslında istediği şeyin bu olduğu bilinmektedir.

Diğer Meslek Maaşları Burada